Alla inlägg under februari 2009

Av Hanna A - 20 februari 2009 21:31

Och nu ska jag säga B.


Detta var några år sen. Vi (maken och jag) hade fått en övernattning på hotell i Helsingborg och vi skulle ut och äta fin middag på fin restaurang och var uppklädda till tänderna! Barnen var ganska små och vi var inte bortskämda med att gå ut och äta. Jag hade kritstrecksrandig dräkt med kort kjol, högklackade skor, smycken och vällagd makeup. Kände mig väldigt nöjd med mig själv och humöret och självförtroendet var på topp! Innan vi fick vårt bord tog vi ett glas champagne i baren, väldigt trevligt och lite världsvant så där!


Det var bara det att bubblorna gick rakt upp i huvudet! Lite väl snabbt...

Och när vi efter en stund fick vårt bord kände jag att jag inte längre var lika sval och världsvan utan var ganska fnissig och flamsig och anletsdragen var inte lika mycket i ordning som innan. Men jag försökte så gott jag kunde att ordna till mig. Det gick nog rätt så bra, tills vi fick in vinet...


Två veckor innan denna helg hade jag varit på vinprovning och fått lära mig hur man smakar och luktar på ett vin. Och nu skulle jag minsann visa att jag var en världsvan vinkännare! Jag tar mitt vinglas, håller det mot den vita duken så att jag kan betrakta färgen, snurrar lite på glaset så att vinet rullas runt i glaset, och stoppar sen ner näsan i glaset.

Men. Jag missbedömer avståndet och nöjer mig inte med att stoppa ner näsan i glaset utan jag doppar näsan i vinet!


Jag kan ju säga att jag kände mig inte särskilt fin efter den fadäsen... Rödvin droppandes från nästippen. Usch. 

Inte nog med det. Strax efteråt ringer min bror och berättar om en rolig incident som han råkat ut för, vilket resulterade i ett idiotskratt från mig. Helt hysteriskt skrattande satt jag där och hade många irriterade blickar på mig. *ta bort mig*

Sensmoral: Låssas aldrig vara någon du inte är. Såvida du inte klarar av att spela rollen fullt ut. Det klarade inte jag.


Av Hanna A - 20 februari 2009 21:11

Av Hanna A - 20 februari 2009 19:23

Trött jag blir. Skrev om optikerbesöket. Men det var väl inte tillräckligt intressant - det gick inte att spara det!!!???


Så i korta ordalag, för att inte reta bloggagratis i onödan...



  • undersökningen gick bra
  • hittade en båge som jag är ganska nöjd med, ska i princip bara ha den när jag tränar och då får den inte vara för stor och tung och inte i plast. 
 Jag behöver inte ha andra glasögon framför datorn tydligen, vilket besparar mig att hålla koll på ett extra glasögonfodral. Läs: Tappa ett glasögonfodral... 
Av Hanna A - 20 februari 2009 18:46

Äntligen fredag kväll! Det är lugnt och tyst i huset, trots tre barn hemma. Jag har legat och sovit en stund på soffan (såå skönt!) och nu är jag redo att för sista gången den här säsongen slå min man i På Spåret! Ska bli kul! Förra veckan lät jag honom vinna. Det var så *host* tråkiga frågor och jag var så trött. Eller så var han bättre än jag. Eller jag menar, han hade tur! Förstås!


Det blir räkor och aioli, vitt bröd och kall, vanlig alkoholfri cider. Det bästa med alltihop är den suveränt jättegoda aiolin! Utan den blir det inga räkor. Så är det!


Först ska barnen få kvällsmat och sen vi! Och gud så gott det ska bli! 

Av Hanna A - 20 februari 2009 09:01

Jag har sovit gott i natt - ska nog dricka vin lite oftare!

Idag börjar min två och en halv veckas sjukskrivning...

Armen behöver vila och jag får inte vilat den tillräckligt bra på jobbet. Så... hemma några dagar ska förhoppningsvis göra gott!


Idag ska jag till optikern. Lika bra att ta det en vardag när jag ändå är ledig.


Nu blir det frukost! 

Av Hanna A - 19 februari 2009 22:58

Han uppfann vinet. Det goda vinet!

Jag har druckit tre olika sorters vin ikväll *slickar mig om munnen*

Vin är gott.

Först ett Zinfandel. Sen Veronese (jag kan minnsa fel druva) - och stavar fel gör jag också" ! Skriver fel med. Men det bjuder jag på. <Se det som hjärngympa. Corvina Veronese. Oc sen (och nu blir det nog felstavning igen) Cabernet Sauvignon, ett jättegott vin. Och god mat till det! Mmmmm. Vad gott och trevligt det är att gå ut och äta! Bli serverad mat som någon annan har lagat! Och sen slippa duka av efter sig, bara sitta ohc glo på människor. Ett gäng jättesnygga servitörer, som vi alla hade olika uppfattningar om!

Lite för feminina och sockersöta för vissa, men jättefina i mina ögon! Och titta får man ju alltid göra!


När jag kom ut från restaurangen var det någon som strödde glittrande konfetti över mig! Hela vägen hem faktiskt! Hela världen är täckt av vit, glittrande konfetti! Kände mig som en partypingla! Den partypingla jag en gång tyckte att jag var! (Att jag snubblade lite osnyggt vid en osynlig trottoarkant låssas jag inte om!)


Och att jag skickat ett sms helt fel ikväll låssas jag inte heller om. Jag kommer att blåneka tills jag dör.


Nu ropar sängen på mig. Det är lite dimmigt och det snurrar lite... Men det får etd vara värt!  

Av Hanna A - 19 februari 2009 09:23

Jag är glad att Onsdagen som Gud glömde är över. Borta och glömd.


När jag satte på mobilen i morse hade jag ett sms från min bror (The Optiker) och han skrev att källarbågen (mitt ordval) inte kanske var så bra trots allt. Och att vi skulle nog hitta en annan. Hm. Hm... ?

Ok. Jag lämnar det därhän.


Idag är torsdag. En dag kvar till helg! Vi ska ut och äta gott och dricka vin ikväll och det ser jag såå fram emot!


Nu jobba lite kanske. Alt luta mig bak på stole och försiktigt dricka mitt kaffe.

Av Hanna A - 18 februari 2009 21:43

Har jag berättat att jag ska till optikern på lördag?

Han ringde mig och berättade att han bokat in mig på den sista lediga tiden han hade! Perfekt!


Jo, jag hade mailat honom innan och desperat bett om en tid ASAP! (Optikern är min bror för övrigt! Himla smidigt! Och förhoppningsvis billigt!!!)


Senare mailade han och berättade att han hittat en titanbåge i källaren som han tror kan passa mig. Ok att jag var desperat men hur desperat lät jag? Hitta en båge i källaren?! Hallå? Hur flashig båge är det då?

Men om den gör mig snygg får det vara hänt! *starkt önsketänkande*


Grejen är den att jag måste ha ett par brillor snabbt som attan för annars kan jag inte träna! Dessa jag har nu är rätt otympliga och sitter inte kvar om jag härjar för mycket... Böjer jag mig fram åker de av.


Jag minns en händelse för några år sen... apropå glasögon.

Jag sitter i en bar på ett rätt fint ställe i Göteborg. Det är ett städat ställe helt utan bös och med gott om vackra människor. Och i baren sitter jag, har inte fått i mig särskilt mycket vin (ännu) men lyckas på något sätt slå till mig själv i ansiktet så att mina glasögon åker av mig och flyger som i en båge och landar på golvet, en bit bort! Bara att klättra ner från barstolen och plocka upp dem. Kändes inte särskilt belevat.


Och en annan gång, apropå vin... eller nej, det berättar jag inte idag. Det får vara någon måtta på eländet. Kanske skriver jag om det vid ett annat tillfälle. 


Nu! Kvällsmat - here I come! 



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards