Direktlänk till inlägg 8 december 2008

Kaffe såklart!

Av Hanna A - 8 december 2008 11:33

Jag har kört igång en maskin med tvätt och nu sitter jag med en kopp kaffe, en liten finchoklad - Tack Ulle! och ett par Shortbread (favoritkakorna alla kategorier) - MUMS!


Har även sprungit över till min syster med lite tvätt, hon ringde och undrade om jag hade vitt som behövde tvättas för hon hade bara fyllt sin maskin till hälften, och det hade jag! Perfekt!


Åh vad kaffet smakar gott! Tänk om min man kunde få en fet löneförhöjning så jag kunde vara hemmafru! Ljuuuvligt! (Bara det att jag skulle bli hel förslappad förmodligen, om jag inte, som jag tänker ibland, kommer igång och tränar, vilket jag självklart skulle göra om jag bara var hemma!) Eller så skulle jag bli helt fruktansvärt uttråkad av att bara gå hemma. Men något mittemellan?! Jag jobba två dagar i veckan och vara hemma tre? Perfekt.


Då skulle mina dagar se ut så här:


Gå upp strax efter sju, väcka barnen, klä på mig, väcka barnen igen, plocka fram frukost, tjata på barnen att klä på sig, hälla upp yoghurt och flingor, skrika till barnen att NU är det frukost! Tjata på barnen att sitta ordentligt, äta, skynda sig, äta, inte slarva, äta upp, skynda sig osv. Och för att göra en lång historia kort: Följa barnen till skolan, ta en rask promenad på 45 minuter, byta om, äta nyttig frukost, läsa tidningen (eller nätet), blogga såklart (kommer före tidningen), plocka undan i köket, tvätta, vika tvätt, hänga tvätt, ev dammsuga, bädda sängar (skulle nog inte ske i verkligheten). Planera mat, handling och sen faktiskt åka och handla ibland och dessutom laga maten! 


Och så skulle jag fotografera och måla mycket. Vid bra väder skulle jag alltid ha kameran med mig ut och ta massvis med bra bilder som jag sen skriver ut på canvasduk och spänner upp på ram och säljer massvis av så jag blir självförsörjande. Och så skulle jag köpa mig en drejskiva eller två och en ugn och ha en keramikverkstad och så skulle jag bli en duktig keramiker med egen gårdsförsäljning! Blomstrande sådan! 


*jobbigt att komma tillbaka till verkligheten* 

 
 
Medresenärskan

Medresenärskan

8 december 2008 13:52

Det var en diger lista på hur dina dagar skulle se ut om du slapp jobba. Det är många som ser fram emot att slippa jobba och när de väl är vid målet så blir det inte alls så lång lista på vad man skall göra. man stryker åtminstone två tredjedelar. Så nu har jag upplyst dig om det. Gäller generellt (tror jag ... bör tilläggas)

Tycker du det låter lockande??? Trodde väl inte det jag ... så ja ... iväg och jobba med dig *fnittrar* Drömma om miljarderna får du göra sen !!!
Kram på dig

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

M.

8 december 2008 14:54

Ja, det vore underbart att bara vara, skapa och låta saker ta tid!

Kanske skulle det räcka att vara ledig en dag i veckan? Det vore iaf nått. Jag har tänkt att jag borde prioritera annorlunda, leva långsammare och konsumera lite mindre.

Vi är många som skulle må gott av det.

 
Catrin

Catrin

8 december 2008 15:18

Bara man hittar på saker hela tiden så funkar det, men ibland kan man bli försoffad (blir lätt efter det att man varit sjuk), och då MÅSTE man hitta på något.
Visst har man det ändå ganska bra på "hemmafru":-)
Kram på Dig och det är helt underbart att följa med dig i den verkligheten hemma:-)!!

http://catrinusa

 
susanne

susanne

8 december 2008 17:23

lät som min vardag.. fast hinna måla mysa och de andra kommer sällan dit!.. blogga ja! men sedan är det mestadels städa tvätta handla och laga mat som gör vardagen.. men det där tjatandet vid frukosten är det mest sanna ...ha hahaha.. kram!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

8 december 2008 18:25

Låter toppen! Det är så skönt att bestämma över sin egna tid så du anar inte! Mycket träning blir det då;)
kramen

http://trollpackan

 
Yvonne

Yvonne

9 december 2008 06:23

Du har ju redan en färdig plan för hur ditt liv ska se ut! Jag tycker att det låter toppen! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna A - 22 april 2014 19:34

Bloggportal alltså. Men jag vet inte. Been here, done this.    Av alla jag testat (Blogspot, Wordpress och Blogg) är det Blogspot jag gillar bäst. WP känns dock proffsigast. Men var svår att mobilblogga bilder från - det blev gigantiska bilder. G...

Av Hanna A - 20 september 2011 20:52

Testelitest!   Det var inte igår jag bloggade här, direkt. Och det har hänt saker sen dess. Ändå kan jag inte motstå att göra ett inlägg. Bara för att se hur det känns.   Idag hittade jag en kommentar också, skriven i oktober 2010. Så det är ...

Av Hanna A - 13 september 2010 19:47

Till alla er som envisas med att lägga in reklam-kommentarer! Tävlingar hit och dit och länkar till både bu och bä. Hallåå-åå! JAG SKRIVER INTE LÄNGRE I DEN HÄR BLOGGEN!   Jag förstår att man vill göra reklam för sig (även om jag aldrig publicera...

Av Hanna A - 22 april 2009 06:33

  Från och med nu är det Blogspot som gäller. Välkomna dit!   http://stortosmatt.blogspot.com   ...

Av Hanna A - 21 april 2009 19:19

  Det känns konstigt just nu. Som om jag befinner mig i ingenmansland...   Mellan två bloggar. Ingen ordning på något. Håller på att lägga över mina länkar lite smått, skriver ett litet inlägg ibland.. Men mest gör jag ingenting. Och jag tror att ja...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards