Alla inlägg under oktober 2008

Av Hanna A - 28 oktober 2008 08:11

Idag blir det en sväng till gymmet innan jobbet! Ska bli riktigt skönt! Jag har längtat!


I morgon ska jag ha besök av min jobbarkompis och hennes två barn *vad ska jag laga för mat* 

Det ska bli trevligt att träffas "civilt"  : )



Ha en bra dag! 


Av Hanna A - 27 oktober 2008 20:33

Mina små skitungar åkte i säng tidigt idag. Det har blivit en del sena kvällar och lilltjejen var helt mörk under ögonen. Så strax innan halv åtta åkte de i säng och de fick lov att ligga och läsa en stund tills jag kommer upp för att säga god natt.


Och när jag gick upp strax före åtta för att säga god natt och be dem släcka då hade de redan somnat, alla tre!


Nu sitter jag i soffan med en kopp grönt te (försöker komma på namnet... men att resa mig för att gå bort och kolla vad det heter? Nope. Ska komma på det själv... Inte Dunder. Mareld! Grön Mareld, tror jag att det heter. Skit samma, gott är det iaf) och njuter av stillheten och tystnaden. Så när som på diskmaskinen. Som för övrigt skrämde slag på mig förut! Jag var i vårt sovrum och hör en bil köra upp, trodde jag - vad skulle det annars vara som brummade lite dovt? Men det låter som att det är inne, är det någon som spolar vatten någonstans i huset? Eller ute, vid utkastaren? Gaaah vad rädd jag var för ett par ögonblick (det går ju snabbare att tänka allt detta än vad det tar att skriva) innan jag kom på att jag hade ju satt på diskmaskinen! Då släppte förlamningen!


Nu väntar jag bara på att den ska ha gått klart så det blir helt tyst i huset... Maken är på möte som alltid på måndagar. Jag har vant mig och lärt mig att tycka om det! Det är ju ljuvligt att vara ensam hemma några timmar!


Fast när tvillingarna var nyfödda gillade jag det inte alls. Då var han bara dum som övergav mig ett par kvällar i veckan... 


Nu tystnade diskmaskinen. Gud vad skönt!  * n j u t e r * 


Av Hanna A - 27 oktober 2008 17:13

Vilken kul helg vi hade!!! Längtar redan till nästa år!

Och alla kul grejer vi ska göra i mellan...


Jag har fått massa ny energi känner jag. Och löppasset i lördags sitter fint i låren. Det kan ha varit backracet, som nästan tog knäcken på mig. Hm..


Idag har varit en bra dag! Nye chefen kom och var orolig för att jag kände mig övergiven i förra veckan när han var ledig. Äntligen en chef som bryr sig! På riktigt.

Och nej, jag kände mig inte övergiven! Egen man är bäste dräng, eller vad heter det?

*kan själv* 


Jag hade god god lunch med mig idag och det kan göra min dag! Och så var vi ute och gick ett par svängar också. Inte fel att få lite dagsljus.


Och hör och häpna!

Jag har tänkt åka in tidigare i morgon och gå och styrketräna på gymmet! (Fast det har vi inte sett ännu... det vet vi först i morgon lunchtid om det blev något av det... Latmasken kan komma krypande.)


Nu måste jag ha mat. Illa kvickt.  



Av Hanna A - 27 oktober 2008 13:42

Jag har ätit Flygande Jakob till lunch, så gott! (God rätt, hemskt namn). Och nu vill jag gå hem! Är lite sugen på att börja styrketräna igen! Inte så lite sugen heller.

Och så måste jag verkligen komma igång och träna upp min rygg, jag hade flera små muskelknutor och spända knutar i ryggen i fredags, fick jag höra när jag var på massage. Inte bra.


Nu ska jag sätta på en kopp kaffe och förhoppningsvis bli lite pigg!

Av Hanna A - 27 oktober 2008 06:20

I morse när jag vaknade kom jag på att jag inte tömde torktumlaren i går kväll. Hm. Dumt att låta det ligga tvätt kvar... Den rumlar ju runt ett varv lite då och då, för att lufta till tvätten antar jag? Onödigt att den ska göra det i massa timmer.


Men, när jag kommer ut i tvättstugan är torktumlaren helt stilla. Och tvätten blöt. Jag hade aldrig satt på tumlaren igår! *suck*


Nu hängde jag upp tvätten i stället, annars kommer jag väl hem i eftermiddag och märker att jag låtit torktumlaren gå hela dagen.


Måndag idag! Ny vecka nya möjligheter! (och jag är ledig två dagar!!!) 

Av Hanna A - 26 oktober 2008 21:03

Nu ska jag gå och sova! Gud så skönt. Klockan är ju egentligen 22 nu och inte 21... iaf är det vad min kropp är inställd på. (Min man gillar inte när jag resonerar så, men det gör jag ändå!)

Och när klockan ringer halv sex i morgon bitti är klockan egentligen halv sju - jag tjänar en timme i natt igen! Gött!


Godnatt & sov gott! 

Av Hanna A - 26 oktober 2008 19:30

Kopierat från metro.se - jag tycker det är både intressant och viktigt nu när många känner sig lite hängiga och håglösa: Och jag ska själv försöka komma igång med träningen igen. Vad väntar vi på??!!


Metro.se: 


Känner du dig stressad, smådeppig eller allmänt orkeslös? Då är det raka vägen till gymmet som gäller för lite antidepressiv träning. 


Det är bevisat att fysisk aktivitet fungerar som medicin mot stressymtom, utbrändhet och depression. Enligt forskare på Harvard Medical School kan man minska sina depressionssymtom med hela 50 procent om man tränar regelbundet.


– När vi blir stressade talar hjärnan om för kroppen att producera kortisol men det är ett hormon som är tänkt att göra oss redo för att, som på stenåldern, fly från en sabeltandad tiger eller slå ihjäl en björn, säger Agneta Lindegård Andersson, Institutet för stressmedicin. 


Och idag handlar vår stress mer om att oroa sig över sin privatekonomi eller inte hinna med det vi ska på jobbet och då utsöndras kortisolet under en lång tid vilket skapar obalans i nervsystemets gas och bromsfunktioner.

– Även fast stressen idag är helt annorlunda så reagerar människokroppen fortfarande på samma sätt, det är vår reptilhjärna som går in och styr.


På Institutet för stressmedicin medicinerar man 45–60 minuters promenad i raskt tempo till sina patienter. Och utöver det träningspass på gymmet.


Agneta Lindegård Andersson säger att det viktiga är att träna regelbundet.

– Det är bättre att köra lite varje dag än att träna stenhårt två dagar i vecka, med regelbunden motion i ditt liv kan du förebygga depressioner och stressymtom, säger hon.

Inte nog med att träning kan bota stress, den ökar nybildandet av hjärnceller, det sänker insulin­nivåerna i blodet.



Tre steg till en piggare höst


Varde ljusIbland kan det vara svårt att kliva upp, ställ in Philips Wake-Up Light och vakna till att rummet fylls gradvis med ljus.
Pris: från 1 099 kronor. 

Mat för hjärnanDet du äter påverkar din hjärna och ditt humör. Felaktig kost kan faktiskt göra dig deprimerad. Hjärnan mår som bäst av mycket frukt, grönt och fleromättade fetter som omega-3 och -6.


Sov på sakenÄven om du sover på natten kan du lida av sömnbrist. Gå in på Sömnhjälpen och lär dig hur du kan förbättra din sömn. www.somnhjalpen.se

Av Hanna A - 26 oktober 2008 16:22

Det börjar bli mörkt nu. Beror det på att det är så gråmulet eller är det verkligen dags för skymning redan?! Måste bero på vädret väl?

Jag ska ta och tända lite ljus tror jag. Och sen tror jag att jag ska strunta i promenaden, just nu vill jag bara välta i soffan och somna... *gäääsp*


Nästa vecka blir skön! Det är höstlov och jag jobbar måndag och tisdag, ledig onsdag och torsdag, och jobbar halvdag på fredag - härligt!


Undrar om jag skulle ta och göra lite nytta? Jag har packat upp min väska, tvättat och vikt lite tvätt. Och så har jag tvättat golvet i köket för där hade något hänt, och jag ogillar att trampa i något kladdigt. Eller i något blött för den delen.


Kanske skulle jag städa lite också inför besöket på onsdag. Min jobbarkompis ska komma och hälsa på med sina två barn. Men städar jag i dag så får jag ändå städa på onsdag igen, lika bra att ta allt på onsdag alltså.. *lat*


Nähä. Vad ska jag göra...? Tända lite ljus kanske? Sätta på lite kaffe, eller en kopp te kanske? 

Ut och promenera? 

Börja skriva en bok?

Sova? 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards