Direktlänk till inlägg 8 september 2008

Jag kan intala mig att det är gott!

Av Hanna A - 8 september 2008 21:13

Kamomill-te är inte gott. Det spelar ingen roll hur nyttigt och bra det än är för det är inte gott. 

Men jag dricker det ibland därför att det är himla nyttigt, nu har jag glömt alla saker det var bra för men magen minns jag att det är bra för och så är det väl antiinflammatoriskt (borde kanske googla på det innan jag skriver men det orkar jag inte).


Och även om jag försöker intala mig att det visst är gott så kvarstår faktum, det smakar illa...

Ungefär som när jag skulle supa mig full på folköl, som inte heller var gott men det gjorde gott dit det kom! Året var 1990 och jag var 18 år.

Några kompisar och jag var på tävlingsresa i Småland, Målilla närmare bestämt och det var samma helg som Hultsfredsfestivalen gick av stapeln.


Några vi kände skulle dit och de frågade om inte vi ville följa med. Såklart vi ville följa med!

De hade ett entréband (sådant som klistras runt handleden) och vi var totalt tolv stycken som skulle in. Inga problem. Sax och tejp har väl alla?!


Folköl var det enda i alkoholväg som vi hade, eller som vi kunde få tag i snarare. Och det fanns inne på tappen i Målilla. Den av oss som såg äldst ut fick springa in och köpa och det var inte jag.

Jag minns inte hur många öl vi köpte och jag drack heller inga innan vi kom till Hultsfred för jag skulle köra. Och fråga mig inte varför jag skulle köra, förmodligen för att jag var den enda i vårt gäng som hade körkort eller om jag var den enda som inte var klok nog att tacka nej till att köra en minibuss.


För en minibuss var vad som kom för att hämta upp oss. Och av någon outgrundlig anledning skulle jag köra och gjorde så också, till Hultsfred. Det gick bra. Hur lätt som helst att ratta den stora bilen, jag hade haft körkort bara några månader (och redan hunnit förstöra sidan i pappas Saab, men det hör inte hit) och var jäkligt nervös! Men att jag erkände det för mina kompisar? Aldrig. Jag var alldeles för cool för det!


Väl framme i Hultsfred parkerade vi bussen och tog oss till festivalområdet. Vid det här laget hade även jag börjat balja i mig av den äckliga ölen och jag tror att vi även körde med Dextrosol. För det var ju inte många procent i folköl.

Kan inte påstå att jag blev särskilt full, även om jag alltid varit lättpåverkad.

Men kul hade vi.

Vi var som sagt tolv stycken som alla skulle gå in med samma band. Och det funkade! En efter en gick in, den förste som gick in klippte sönder bandet, langade ut det genom staketet en bit bort och näste man satte det runt sin handled och satte dit en liten tejpbit. Och så höll vi på till siste man (i detta fallet, jag) var inne! Jag fattade inte då och jag fattar inte idag hur vakterna kunde se genom fingrarna med en sån sak. Eller såg de helt enkelt inte att det var tejpat? 


Väl där inne hade vi hur kul som helst. Vi gick nog och tiggde sprit av folk (läs: killar) och eftersom min kompis D inte hade några som helst hämningar så gick det hur bra som helst!


Vi dansade på olika ställen och jag vill minnas att någonstans spelade de Front 242 och vi dansade som två tokar! Jädrar i min låda vad vi hade kul! Tills någon kom och sprutade tårgas rakt in på dansgolvet. Vi förstod först inte vad det var utan tyckte att det var coolt att alla lämnade plats åt oss att dansa på! Sekunden senare kände vi att det var något konstigt i luften och blev tvungna att lämna golvet även vi.

Och när vi fick höra att det var tårgas blev vi helt till oss! Vi hade ju hört talas om tårgas men aldrig upplevt det eller vetat var det var... Men gud vad coolt! Nu hade vi något att berätta när vi kom tillbaka till skolan på måndag. Wow!


Det var ju såklart några band som spelade live på festivalen också, men de brydde vi oss knappt om. Vi ville tokdansa! Och bli fulla och gärna hitta några söta killar att hånga med. Det var ju det som var livet!


Jag fick en svart bh av ett gäng killar som satt och festade utanför några tält. Och inne i ett av tälten satt en tjock ful tjej och blängde dumt på oss (den här tjejen skulle två år senare komma att bli min bästa kompis medan jag bodde i London, men det var inget vi visste något om då och där! Vi bara blängde på varandra. Hon tyckte att jag var ett dumt spån med löjligt små bröst som kom och stal hennes killes kompisar och jag tyckte att hon var en fet kossa som vakade över de här söta killarna)


Bh:n var svart och med spets och passade perfekt. Den använde jag i flera år och den visade jag även för den här "fula dumma tjejen" som jag träffade i London. Men det är en helt annan historia. 


Så mycket mer hände nog inte på min första och enda vistelse på Hultsfredsfestivalen. Vi kom lyckligt tillbaka till Målilla och skolan som vi övernattade på och tävlingen dagen efter gick nog bra den med. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna A - 22 april 2014 19:34

Bloggportal alltså. Men jag vet inte. Been here, done this.    Av alla jag testat (Blogspot, Wordpress och Blogg) är det Blogspot jag gillar bäst. WP känns dock proffsigast. Men var svår att mobilblogga bilder från - det blev gigantiska bilder. G...

Av Hanna A - 20 september 2011 20:52

Testelitest!   Det var inte igår jag bloggade här, direkt. Och det har hänt saker sen dess. Ändå kan jag inte motstå att göra ett inlägg. Bara för att se hur det känns.   Idag hittade jag en kommentar också, skriven i oktober 2010. Så det är ...

Av Hanna A - 13 september 2010 19:47

Till alla er som envisas med att lägga in reklam-kommentarer! Tävlingar hit och dit och länkar till både bu och bä. Hallåå-åå! JAG SKRIVER INTE LÄNGRE I DEN HÄR BLOGGEN!   Jag förstår att man vill göra reklam för sig (även om jag aldrig publicera...

Av Hanna A - 22 april 2009 06:33

  Från och med nu är det Blogspot som gäller. Välkomna dit!   http://stortosmatt.blogspot.com   ...

Av Hanna A - 21 april 2009 19:19

  Det känns konstigt just nu. Som om jag befinner mig i ingenmansland...   Mellan två bloggar. Ingen ordning på något. Håller på att lägga över mina länkar lite smått, skriver ett litet inlägg ibland.. Men mest gör jag ingenting. Och jag tror att ja...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards