Alla inlägg under augusti 2008

Av Hanna A - 18 augusti 2008 10:05


Ja jag vet att jag tjatar *ler* men jag gillar att njuta av tillvaron (det är inte alltid jag gör det nämligen) och jag har ett omättligt behov av att delge andra mina tankar, känslor och funderingar! Jag måste liksom få ur mig det, annars bubblar det över! (Dessa var nog huvudanledningarna till varför jag började blogga)


Jag hoppas att solen skiner några timmar till så jag hinner få torrt mina handdukar ute!


Förutom att laga mat, ska jag idag åka ner och handla och så ska jag tvätta golv. Eventuellt ska jag våga mig på att sy min gardin också, men det kommer sist på prioriteringslistan (för lyckas jag få till en gardin har jag ändå ingen gardinstång uppe och det är ju tråkigt, jag vill ju få upp gardinen ASAP om den blir klar...)



Av Hanna A - 18 augusti 2008 09:42

Jag tycker ofta att mitt kaffe är svagt nu för tiden? Nyss gjorde jag en kopp kaffe i min pressobryggare (en sån där i glas med en sil som ska trycka ner kaffet i botten) men det är ingen fart i det kaffet... Mesigt rent av. Och det var sista kaffet i det paketet. Får nog gå och brygga en ny kopp. 


Likadant var det igår, då bryggde jag kaffe i kaffebryggaren och det fick jag hälla ut och göra nytt - det var på tok för svagt... och jag tog lika mycket som vanligt!  


Och ändå köper vi mörkrostat kaffe, så det är ju inget mesigt mellanrost eller så... *fniss*


*Går och brygger kaffe* 

Av Hanna A - 18 augusti 2008 09:23

Uppropet tog ca 30 minuter och sen kunde jag gå hem! Så otroligt skönt och lyxigt!


Barnen kommer hem så fort skoldagen är slut, så om en timme är nog min frid över :-)  nädå, de är rätt så lätthanterliga numera!


Nu har jag gjort mig en kopp kaffe, satt på en maskin med handdukar och badlakan - hoppas jag hinner hänga upp dem ute innan fulvädret kommer - och nu ska jag gå ut med mitt kaffe och sätta mig på altanen! Kanske kommer syrran och gör mig sällskap!?


Ps.

Av Hanna A - 17 augusti 2008 21:55

Vill bara berätta att jag kommer få en skön mjukstart på arbetshösten. I morgon är det upprop för mina småknattar som börjar ettan. Och efter det är jag ledig!!! Ska alltså inte till jobbet i morgon - tjohoo! Skönt...


Jag ska dammsuga (gud vad jag tjatar om att dammsuga! nu får jag snart ge mig!) och så ska jag fortsätta beta av mitt tvättberg. Och så ska jag kanske kanske sy gardin! *måtte jag inte förstöra det fina tyget*


Jag längtar redan tills uppropet är avklarat och jag får gå hem igen!


Så, godnatt igen då! :-) 

Av Hanna A - 17 augusti 2008 21:24


Nu har jag varit lite duktig ändå!


Jag har dammat och dammsugit nere. Ska ta ett nytt svep med dammsugaren i morgon igen för det gick lite snabbt idag, men jag har dammat där det behövdes och det är bara några få ställen som behöver våttorkas också. Övervåningen hann jag inte, och jag har inte heller våttorkat golven där nere. Men jag ska ju ha lite och göra i morgon också *fniss*


Upptäckte att trappan är fläckvis kladdig på vartenda steg!!?? Vem har gått där och spillt vad??? Usch... Och inte orkar jag bry mig om att torka det idag heller. Jag ska strax gå och plocka undan efter kvällsmaten och sen blir det faktiskt sängen för min del!


En god vän till oss kom förbi för en timme sen och han gick nyss, så då blev vi sittandes och pratade mattor bl.a Han driver en mattaffär och jag gillar mattor och vi behöver en (egentligen flera)! Ska se om jag kan hitta den och lägga in en länk, en ljus fin matta med svagt blommönster på (eller blomrankor, eller vad sjutton kallar man det mönstret?) Jag ska hur som helst gå in i butiken någon dag och se den live! Om den tilltalar mig (och maken) så slår vi till! 


Nu säger jag tack för idag! Godnatt och sov gott!

Av Hanna A - 17 augusti 2008 18:38


Lite mat (limpmacka och banan) och en dusch och vips mår man jättebra!


Jag har ingen som helst lust att damma och dammsuga nu... men jag vet att det kommer kännas bra när det väl blir gjort (ungefär som med träning!) :-)


Lite sugen är jag på att börja sy min gardin, men jag är så dålig på att sy så jag måste nog ha jättegott om tid och så måste jag mentalt förbereda mig på att verkligen göra det bra. Eller åtminstone försöka göra det bra... Jag hatar att sy och har gjort ända sen min syslöjdslärare bråkade med mig :-(


Men hur svårt kan det vara?

Och hur svårt ÄR det inte att få den jäkla sömmen rak! Jag har misslyckats förut med det "som är omöjligt att misslyckas med" - sy raksöm rakt.


Men jag vill ju så gärna få upp min gardin!!! 

  

Av Hanna A - 17 augusti 2008 16:51


Jag har precis kommit hem efter ett träningspass på cykel (cykelorientering) Ett pass på 1,5 tim. Förutom att jag mot slutet fick en diffus känning i ena knät så kändes det väldigt bra! Lite skraj är jag i branta nerförsbackar och då gick det långsamt... Tror att det är sen jag vurpade för någon månad sen. Och jag litar inte helt på cykeln känner jag.


Nu har jag tryckt i mig en banan och druckit lite vatten. Tyvärr glömde jag kvar alla mina påsar med återhämtningsdryck på Öland...


En macka kanske gör susen? Och lite juice eller Proviva. I kväll blir det nog tacos! Längtar redan!

Av Hanna A - 17 augusti 2008 12:08

Den här tygbiten från Marimekko ska jag försöka sy en gardin av! Det är väl inte alltför svårt hoppas jag. 

Jag tejpade upp den förut och tog ett kort, sen trillade den ner... Men under den stund som den hängde uppe hann jag börja trivas med den så mycket att jag nu saknar den...  


 

Undrar när jag ska få tid att sy? Idag har jag tvätt att ta hand om och snart är det dags för lunch och om knappt tre timmar ska jag ut och cykla.

*Det är mycket nu* 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards